Kari Waka vil lede deg gjennom øvelser med fokus på bindevevet

Det tok noen år med egenlæring i yoga før Kari fant sin første yogalærer Bjørg, hos Liv og Lyst i 1999. Siden det har hun praktisert yoga regelmessig og i 2013 begynte hun å undervise yoga. Hun har tatt flere yogautdannelser i løpet av årene, og som en av de første i Norge, fullførte hun Slings myofascia lærer utdannelsen i 2020.  Senere år har hun fordypet seg i dybdeavspenning og bevegelsesanatomi med hovedvekt på bindevevets funksjon i bevegelse og betydning ift smerter.

Kari ser yoga som en levende praksis som forandrer seg akkurat som vi forandrer oss. Selv om man gjør den samme praksisen i dag som i går, er den allikevel ikke helt lik fordi den til enhver tid er her og nå. Gjennom å se dette kan man øke gleden over livet, fordi man blir i stand til å mestre forandring og finne styrke til å møte livets opp og nedturer.

Kari underviser faste klasser og holder jevnlig kurs og workshoper hos Sentrum yoga, i tillegg til egne kurs.

Kari vil på yogafestivalen undervise i «Bindevevet i bevegelse». Her er muskelbindevevet i fokus og, du får kjenne fysisk på betydningen det har for bevegelse.

Med litt kjennskap til bindevevet ”fasciene” og  strøkene av muskelfascier i kroppen, kan du forstå kroppen din bedre, hvorfor du beveger deg som du gjør og hva du kan endre/trene for å kjenne en større frihet i kroppen din. Det er mange slike strøk i kroppen, men vi skal fokusere på tre av disse i denne klassen.
Hva holder deg oppreist, og hva gir deg bakkekontakt? Hva gir deg følelsen av plass i rommet? Disse tre egenskapene er påvirket av bestemte strøk av fascier i kroppen.  Disse vil vi utforske litt i denne klassen. Varmt velkommen til en fascinerende morgenklasse, der du vil bli godt rustet til å nyte resten av yogadagen. Hilsen Kari

Forrige
Vi ønsker Vlad velkommen tilbake til Haugesund Yogafestival
Neste
Bhajans med Rita og Stian