Bhajans med Rita og Stian

Det er en stooor glede å kunne fortelle dere at Rita og Stian tar turen fra Kristiansand også i år for å holde Bhajans!

Helt til slutt på lørdag inviteres inn i et varmt, uhøytidelig og lekent rom der vi smelter sammen i musikk, rytmer og mantrasang. Mantrasang er en hjertepraksis og på samme måte som i andre yogaformer handler det om å finne ro og balanse i seg selv.
Du er velkommen akkurat slik du er, ingen erfaring er nødvendig. Vi ønsker spesielt velkommen til deg som føler at du ikke er musikalsk. Alle har vi en stemme og det gjør godt å bruke den! Vi synger mest på det indiske språket sanskrit men henter også sanger fra andre tradisjoner.
Mantraene gjentas flere ganger og har en enkel form. Gjennom å chante et mantra kommer tanker og følelser mer i bakgrunnen på samme måte som i meditasjon eller mindfullness. Vi gir oss hen til lyden vi skaper sammen, mantraene, stemmen vår og øyeblikket der og da. Det å skape musikk i fellesskap bygger opp en unik energi og en opplevelse av samhørighet. Du kan risikere å gå ut fra bhajans full av ny energi og glede!
Praksisen avsluttes alltid med stillhet. Vi anser stillheten som vel så viktig som lyden vi skaper. I stillheten kan det oppstå en opplevelse av intens tilstedeværelse, klarhet og fred💛
Rita og Stian vil også spille live musikk på Trude sin Yin yoga klasse på søndagen.
OM INSTRUKTØRENE

Stian har de siste ti årene tilbrakt vintermånedene i India og alt han har lært der gjør ham til en utømmelig skattkiste av mantra-sanger. Stian spiller mest gitar og lager gjerne egne instrumenter, som fløyter og trommer. Rita reiste rundt i Asia på 90- tallet og fikk der sitt første møte med yoga og mantrasang. Hun brenner for at folk skal tørre å ta i bruk stemmen sin. Rita har også en master i spesialpedagogikk der hun fordypet seg i musikkens potensiale som terapi og medisin. Vi, Rita og Stian har holdt jevnlige bhajans i Kristiansand siden sommeren 2017. Vi elsker å skape musikk sammen og gleden blir enda større når den deles med flere. Drivkraften til å holde på kommer fra energien og magien som skapes når mennesker kommer sammen og synger.

Rita og Stian har vært faste gjester på Recharge yogafestival i Kristiansand hvert år, og i år kommer de tilbake til oss i Haugesund! Ta gjerne ta en titt på deres instagram konto her: @bhajansnorway – Rita og Stian.

Vi kan ikke få sagt nok hvor mye vi virkelig anbefaler deg å sette av denne helgen!

Mer om festivalen:
Forrige
Kari Waka vil lede deg gjennom øvelser med fokus på bindevevet
Neste
Aina vil presentere deg for flere elementer innen yoga på festivalen