Elin Frafjord vil undervise Iyengar yoga på festivalen

Elin er en dyktig instruktør med mye kunnskap og erfaring som hun skal dele med oss på festivalen! Denne helgen tar hun turen over fjorden fra Stavanger, for å undervise to klasser både lørdag og søndag i Iyengar yoga!

Elin er sertifisert Iyengaryoga lærer og driver Iyengar Yoga Centrum i Stavanger.
Yoga har vært hennes fulltidsjobb siden hun begynte å undervise i 2007. Hun startet å praktisere i 2005 og tok sin første Teacher training i USA i 2007. Det var da innen vinyasa yoga. I 2010 startet hun på sin utdanning innen Iyengaryoga i Danmark. Grunnutdannelsen tar 3 år, og hun bestod assesment høsten 2013 i Gøteborg.

 

«Stand up get up» (lørdagen):

I denne yogaøkten kommer vi til å gå gjennom flere av de mest grunnleggende stillingene(asanas). I Iyengaryoga er de stående stillingene grunnlaget for asanapraksisen. Gjennom de stående stillingene får en trent opp styrke, stabilitet, fokus, fleksibilitet og teknikk som en tar med seg videre til sittende, inversjoner(oppned), bakoverbøyer og armbalanser.
Vi kommer til å gå gjennom flere av de stående stillingene og forskjellige måter å praktisere de på. Ved å praktisere samme stilling på forskjellige måter og fokus, øker forståelsen for stillingen og kroppen din. Økten vil avsluttes med restorative stillinger (rolige støttede stillinger).
Klassen vil passe for både nye, men også for de med mer erfaring, da vi jobber mye med teknikk og alignment som kan være lærerikt å ta med seg videre i sin praksis om en også feks praktiserer en annen type yoga som gjerne er mer vinyasa basert.
Det vil bli justert og tilpasset de forskjellige behov/skader.

 

«Back in buisness» (søndagen)

I Iyengaryoga er sekvensering en viktig del, så det blir gradvis bygget opp og forberedt til bakoverbøyer i denne timen. Ved jevnlig praksis av bakoverbøyer holdes kroppen og ryggen smidig. En får en følelse av vitalitet og letthet. Det blir brukt yogautstyr av forskjellige grunner i Iyengaryoga; å modifisere stillinger, for å jobbe dypere i stillinger, for å kunne holde stillinger lengre og for å roe ned. Etter bakoverbøyene gjøres det stillinger som kjøler og roer ned før avspenning.

Gjennom å fokusere på den fysiske kroppen i stillingene(asanas) så trener man opp fokus og tilstedeværelse, og det vil da etterhvert bli lettere å være tilstede og holde fokus i en mer subtil og avansert praksis som pranayama og stillesittende meditasjon.

 

Vi ser frem til to inspirerende og lærerike klasser med Elin!

 

NB! Elin vil steppe inn for Phillip og Kunal som dessverre ble forhindret fra å delta på festivalen i år.

Mer om festivalen:
Forrige
Kundalini yoga med Marie
Neste
Eva Cudrio kommer på årets yogafestival