Restorative Yoga

«If you get tired, learn to rest, not to quit» (Banksy)

Restorative Yoga er en praksis der vi ønsker å få kroppen til å slappe mest mulig av. Vi ønsker å roe ned tempoet, senke skuldrene og gire ned. Det er fokus på kvalitet i stillingene og ikke kvantitet. Det er nesten ingen bevegelse og det brukes mye utstyr for å støtte kroppen fullstendig. Hver stilling tilpasses din kropp og holdes i inntil 20 minutter slik at du kan oppnå dyp hvile og restitusjon. Ved å være lenge i stillingene har vi mulighet til å aktivere det parasympatiske nervesystemet.

Restorative Yoga passer for de fleste. Det kan være bra for de med tilstander som kronisk stress, fatigue, ME, angst og depresjoner. For de som har eller har hatt sykdom og skader, for de som går gjennom en tøff periode i livet, og alle de som trenger dyp avspenning og hvile. Selv om hvile ikke løser aller problemer trenger vi å hvile for å stå i de opp og nedturer som livet bringer. Ved dyp hvile kan vi få mer energi, mer glede og ikke minst redusere faren ved å møte den berømte “veggen».

Restorative Yoga er ikke en egen yogastil, det finnes flere varianter avhengig av forskjellige lærere og land. Restorative yoga ble kjent gjennom BKS Iyengar som jobbet med å heale skader og sykdom. Mye av dagens tilnærminger har grobunn i hans arbeid.

Fordeler med Restorative Yoga:

  • Senker stresshormonet kortisol

  • Hjelper med å slå av «fight or flight» responsen

  • Forbedrer søvn, fordøyelse og immunitet

  • Reduserer spenninger i muskler og ledd

  • Få en bevisst kontroll på å kunne slappe av

  • Forbereder konsentrasjon og fokus

  • Skaper balanse i nervesystemet

  • Aktiverer hvile respons

Vi tilbyr jevnlig kurs og workshops med restorative tema. Du kan også bestille privatundervisning alene, eller sammen med en venninne eller partner. Vi har da mulighet til å komme hjem til deg, slik at du få hjelp med utstyr og sette opp stillinger som passer din helse og utfordringer.

Vi har et kurs i hvilende yoga over 6 uker som starter 21.mars. Her vil du få kunnskap til å fortsette praksisen hjemme:

GÅ TIL KURS

Yin Restorative Workshop 18. mars, med fokus på vår:

GÅ TIL WORKSHOP

Har du noen spørsmål ta gjerne kontakt med Trude tlf: 4817304, email: trude@sentrum-yoga.no