Sentrum Yoga

Sentrum Yoga åpnet dørene august 2019, sentralt plassert i hjertet av Haugesund.

Sentrum Yoga er i hovedsak et drop-in studio med en variert timeplan innen rolige og dynamiske yogaklasser. Det betyr at du selv kan bestemme hvilke klasser du ønsker å delta på. Du forplikter deg altså ikke til en bestemt klasse, men deltar på de klassene du ønsker. Vi har forhånds booking slik at en kan melde seg på hver klasse i forkant. En variert timeplan byr på klasser  både for deg som er relativt ny til yoga, og deg som har erfaring. Du vil også finne varierte kurs og workshops hos oss, dette har en egen påmelding.

Vi har noe redusert timeplan om sommeren og ellers i ferier. På helligdager har vi stengt.

Vi har fokus på kvalitet og profesjonalitet, og alle våre instruktører er sertifiserte yoga instruktører.

Våre lærere

Lindy Svendsen

Instruktør og innehaver

Lindy Svendsen er sertifisert Vinyasa Yoga lærer fra Mysore og Aerial Yoga lærer hos Katharina Rinn. Hun fullførte Barneyoga lærerutdannelsen i 2019, ved Oslo Yoga. Lindy startet sin yoga praksis i 2012, og har undervist yoga siden 2016. Hun har på sin reise kurset seg videre i yoga feltet innen teknikk og anatomi. Ved siden av den daglige yoga praksisen har hun også praktisert acroyoga, også kjent som partneryoga.

Hun har en bachelor i sosionom, og har jobbet mange år innen barnevern og sosialt arbeid før hun for fullt begynte å satse på yoga i 2018. Lidenskapen for yoga har brakt henne til flere workshops, kurs og yoga festivaler i inn- og utland, for å fordype kunnskapen i egen praksis.

“Å være instruktør gir meg gleden av å tilføre noe godt hos andre. Jeg har en stor fascinasjon av den anatomiske kroppen både med sine muligheter og begrensninger, og ser stor verdi av å ha en praksis som både styrker, stabiliserer og myker opp. Mine timer gir rom for utfoldelse og mestring, og jeg ønsker at alle skal føle en tilstedeværelse i egen kropp, sinn og pust. Jeg vektlegger fokus på teknikk, pust og variert bevegelse i en oppfriskende praksis.”

Trude Meling

Instruktør og innehaver

Trude Meling fant interessen for yoga i 20 årene og har de siste 10 årene gått dypere inn i praksisen. Hun begynte å kurse seg som yogalærer i 2016. Før hun hun startet opp Sentrum Yoga sammen med Lindy Svendsen har hun undervist på Solhuset, Haugesund Aerobic Senter og Vicy.

Trude har sin hoved sertifisering gjennom YogaWorks. og er sertifisert i yin yoga (Ina Løvdal Yin Yang Yoga Instituttet og  Cecilie Roubaud) I tillegg er hun sertifisert som  barneyogalærer via Oslo Yoga. Hun underviser også klassen Spiritual Warrior fra yogaretningen Jivamuktu Yoga. Trudes hovdefokus retter seg mot de mer rolige yogaformene som yin yoga og restorative yoga. Hun er opptatt av hvordan yoga kan bidra til å redusere stress og livsstil sykdommer i et samfunn med høyt tempo.

Trude har en bachelor i markedsføring. Hun har variert arbeidserfaring blant annet innenfor områder som  prosjektledelse, markedsføring og salg. Årene før hun valgte å satse for fullt på yogaen jobbet hun på Nav. Hun jobbet med veiledning ungdom og voksne, og var etter hvert en del av Nav Marked Nord Rogaland.

«I mine timer blir du utfordret til å være tilstede i øyeblikket og lytte til din egen kropp. Noen ganger vil jeg også be deg holde tilbake. Jeg ønsker å skape en varm og trygg atmosfære, og har fokus på å gi tydelige og enkle instruksjoner. Er opptatt av at yogaen skal tilpasses din kropp og ikke omvendt. Forhåpentligvis kan jeg veilede deg til å legge fra deg hverdagen, få en pust i bakken og bli bedre kjent med deg selv, din kropp og pust»

Kari Waka

Instruktør

Kari Waka stiftet bekjentskap med yoga allerede på 80 tallet, men det var ikke før 1999 hun fant sin første yogalærer Bjørg hos Liv og Lyst. Siden det har hun praktisert yoga regelmessig og begynte etter hvert som yogalærer hos Solhuset i 2013.

I 2016 startet hun Kawayoga og åpnet eget studio i 2017. Siden 2016 har hun også vært yogalærer for Back in the Ring i Haugesund, et gratis tilbud for rusavhengige som ønsker et ”comeback” i livet. Hun er erfaringskonsulent Mestringsenteret i Helse Fonna og underviser yoga i mestringskurser. Der har hun også tatt kurs i Helsepedagogikk i læring og mestring av kronisk sykdom.

Kari har Sertifisering i Ashtanga vinyasayoga hos Alexander Medin, Yin og restorative yogasertifisering hos Ulrica Nordberg og er utdannet Dragedans/yin-yangyoga instruktør. Høsten 2020 fullførte hun også sin Slings Myofasciatraining teacher advanced level, Fordypning i Restoration and Vitality for the Female Pelvis.

Kari praktiserer yoga daglig og finner i det styrken til å møte livets opp og nedturer.

Ine Meling

Instruktør barneyoga

Ine jobber i barnehage og har fagbrev som barne- og ungdomsarbeider. Hun tar for tiden en etterutdanning ved AOF Fagskole, “Barn med særskilt behov” Der jobber hun med å se nærmere på hvordan hun som fagarbeider kan bidra til at en barnegruppe får utviklet selvfølelse gjennom felles opplevelser i yoga samlinger. 

Ine er en kreativ og fargerik person som har stor lidenskap for barn og deres utvikling. Hun elsker å ha yoga og samlinger, hvor hun gjerne bruker både sang, utkledning og dukker. Hun har selv praktisert yoga over flere år. Den gleden hun selv har fått på matta ønsket hun å videreføre til barn. Hun er sertifisert barne yoga lærer fra Oslo Yoga og er også kurset i eventyryoga (Anita Berge Alveslottet) samt barneyoga gjennom Tove Iren Kvanmo, Nordstjerna barneyoga.  

Ine er opptatt av at yoga for barn skal være på barns premisser og ønsker at yoga for denne gruppen først og fremst skal være å ha det gøy. Ine har yoga jevnlig i barnehagen hvor hun jobber. Hun har også yoga på diverse arenaer som blant annet Gamle Slaktehuset på vegne av Sentrum Yoga. 

Marita Victoria Gundersen

Instruktør

Marita Victoria startet sin egen praksis i 2014 og har undervist siden 2016. Hun har tatt kurs innenfor flere grener i Yoga men føler selv at den største læringen kommer fra en dedikert egen praksis over tid. Hun har tilegnet seg en dyp forståelse av yogaens flere aspekter noe som viser igjen på klassene hennes.

Hun er utdannet fotsoneterapeut og reiki healer, og er godt i gang med utdanningen sin som doula. Hun holder både kurs og workshops med fokus på yoga i graviditet og barsel hos Sentrum Yoga.

Lene Christin Thu

Instruktør

Lene Christin er utdannet faglærer i dans ved da HiS avdeling for kunstfag i 2001, og tok en Iyengar yoga sertifisering i 2005 hos Connie Hvidberg Norup ved Energiverkstedet i Stavanger. Hun har selv praktisert i godt over 20 år og har gjennom årene praktisert Asthanga, Hatha, Iyengar og Kundalini. I senere år også Yin, Vinyasa og Aerial Yoga. Hun har tatt Aerial grunnutdanning i 2019 hos Aina Haugen ved Solhuset Yoga, hvor hun jobbet i godt over et år før hun startet enkeltmannsforetaket LYogA. Her tilbyr hun kurser innen yoga, selvutvikling og AromaTouch behandlinger. Hun er også i gang med en ny Alliance sertifisert utdannelse hos My Vinyasa Practice.

“For meg er yogaen læren om et balansert liv og det er det jeg ønsker å viderebringe som yogalærer. Hvordan vi kan bruke pust og bevegelse til å skape balanse i alle lagene av den vi er. Jeg ønsker at folk skal føle seg vel i seg selv. Det viktigste jeg har fått med meg gjennom yogaens livsvei er den ikke vurderende holdningen som dyrker frem stillhet i sinnet, og derfra gir tilgang til feltet av ren potensialitet. En følelse av sødme og flyt i hverdagen og enhet med seg selv,andre og naturen/ kosmos.”

Mirjam Bjerkenes

Instruktør

Mirjam Bjerkenes har en bred teoretisk og praktisk kompetanse fra treningsbransjen der hun gjennom over 30 år har jobbet som instruktør, veileder og personlig trener, og hjulpet tusenvis av mennesker til bedre helse og treningsglede. Hun er sertifisert innen flere funksjonelle treningsmetoder som Pilates, Catslide og slyngetrening. Hun har hatt grupper for kvinner i svangerskap og barsel, eldre og mennesker med funksjonsnedsettelser. Hun har selv praktisert yoga i over 20 år, og er sertifisert instruktør innen klassisk yoga, østlig psykologi, meditasjon og mindfulness. Mirjam beskriver seg selv som en uhøytidelig energibunt med masse humør og litt sydlig temperament!

Mirjam er fagutdannet psykisk helsearbeider, og jobber til daglig i Oppfølgingstjenesten Rus og Psykiatri i Haugesund kommune. Der bidrar jeg til tjenester for mennesker som trenger litt ekstra støtte i livet. Dette kan være samtaler, praktisk hjelp eller noen å stake ut kursen sammen med i en kritisk fase. Trening, yoga og turgrupper er medisin mot psykisk uhelse og ensomhet, og er en naturlig del av tilbudet.

«Min styrke som både instruktør og som psykisk helsearbeider er å
tenne en gnist til motivasjon og et ønske om endring. Uavhengig av hvilke metoder en velger vil det å bruke kroppen gjennom bevegelse, pust og tilpassede utfordringer alltid gjøre livet bedre. Mitt mål er å formidle kunnskap på en gøy og lettfattelig måte slik at mine klienter kan få kjenne gleden av mental og fysisk styrke. Et nervesystem i balanse gir et lykkelig hjerte!»