Yogastiler

Ditt yogastudio i Haugesund

Yin Yoga

Yin yoga er en terapeutisk og restorativ yogastil hvor vi jobber dypere for å strekke bindevevet og styrke leddene i kroppen. Stillingene holdes i ca tre til fem minutter som gir mulighet for dyp avspenning med fokus på tilstedeværelse. Det er en motvekt til de mer fysisk krevende yogaformer som har mer yang i seg. I en verden som stadig går fortere og vi daglig utsettes for tusenvis av inntrykk er det viktig ha en fin balanse mellom yin og yang. Mange sliter med stress og stressrelaterte lidelser hvor yin yoga kan fungere som et godt verktøy. Ved å være i ro i stillingene over lang tid med fokus på pust og tilstedeværelse kan en finne mer ro og aksept.

Denne yogaformen passer for deg som vil jobbe dypt men i et roligere tempo. Hovedfokuset er på området rundt hoftene og korsryggen som er rike på bindevev. Yin yoga passer for de fleste, også for deg som sliter med trøtthet og smerter i kroppen. Passer også godt for deg som er helt ny til yoga.

Ditt yogastudio i Haugesund

Restorative Yoga

Restorative yoga er ikke en egen yogastil, men sier mer om selve effekten en ønsker å oppnå. Du vil derfor kunne oppleve at forskjellige yogaretninger har en ulik tilnærming. Restorative betyr «gjenoppbyggende» og handler om å bygge seg opp, både fysisk og mentalt.

Våre restorative klasser har fokus på å skape ro og balanse i kropp og sinn med gjennom en mild og rolig yogaform. Vi bruker mye utstyr for å tilpasse stillingene til utøver i stedet for det motsatte. Vi bruker mindfulness teknikker og pusteteknikker for å finne ro i stillingene. Vi holder stillingene i lang tid (opptil 20 min) for å få den tiden det parasympatiske nervesystemet trenger for å dominere. Når vi sover drømmer vi, kan være urolige og spenne muskler. I en restorative stilling vil du kunne oppleve en dyp avspenning hvor kroppen er rolig og sinnet er tilstede i øyeblikket.

Restorative yoga passer spesielt godt for deg som trenger en pause i hverdagen, har lavt energinivå (eller høyt), lever med stress, angst eller annen sykdom.

Aerial Yoga

I Aerial Yoga bruker vi en hammock(hengekøy) som hjelp til å utføre stillinger som kan gjenkjennes fra vanlig yoga praksis. I Aerial yoga kan en jobbe restorativt med lave hengekøyer, og mer dynamisk og akrobatisk med høye hengekøyer. Her jobber du mye med å styrke armer, skuldre og kjernemuskulatur.

Aerial yoga kan utføres av alle da man jobber på individuelt nivå. Tyngdekraften av egen vekt gjør at man kan komme dypere inn i stillinger og enklere utføre mer krevende stillinger som inversjoner(opp-ned stillinger), uten å forårsake belastning på nakke og rygg.

Ditt yogastudio i Haugesund

Vinyasa

Vinyasa yoga er en praksis der vi kombinerer pusten med bevegelse, noe som øker fokus og tilstedeværelse i hver stilling. Her lærer en å bruke pusten aktivt, mens en utforsker forskjellige stillinger og bevegelsesmønstre. Kombinasjonen av pust og bevegelse er med på å skape flyt mellom stillingene, og her jobber en med å styrke, og åpne opp både kropp og sinn. Vinyasa kan gjøres både i dynamiske flow timer, og timer der en holder stillingene lenger, i 5-7 pust.

Sekvensene kan variere fra time til time, noe som skaper en større fleksibilitet og rom for lek i praksisen.

Ditt yogastudio i Haugesund

Yoga for barn

I yoga for barn har vi fokus på lek, og ønsker en sone som er mest mulig fri for prestasjon og konkurranse. Yogaen skal skje på barnas premisser, og barnet velger selv hva det vil være med på. Vi bruker blant annet eventyr, historier, sang og musikk, kombinert med ulike yogastillinger, for å bli bedre kjent med kroppen og pusten vår. Vi jobber med motorikk, balanse og styrke, samtidig som fantasien får et kreativt spillerom. Vi veksler jevnt mellom å være i aktivitet, og roe ned med fokus på pust og tilstedeværelse.