Dragedans og Slings myofascial training med Kari Waka

Kari fant sin sin første yogalærer i 1999. Siden det har hun praktisert yoga regelmessig  Hun har tatt flere yogautdannelser i løpet av årene, og som en av de første i Norge, fullførte hun  Slings myofascialtraining lærer utdannelse i 2020.  Senere år har hun fordypet seg i avspenning og bevegelsesanatomi med hovedvekt på bindevevets funksjon i bevegelse.

Kari ser yoga som en personlig og levende praksis som forandrer seg akkurat som vi forandrer oss.
Selv om man gjør den samme praksisen i dag som i går er den allikevel ikke helt lik, fordi den til enhver tid er her og nå. Kari underviser faste yogaklasser og holder kurs hos Sentrum yoga, i tillegg til egne kurs i Slings myofacial training.

«Bindevevet i bevegelse»
Rygg Rygg og Rygg! De 3 lagene av thoracolumbar fascia i ryggen og forbindelsene disse forskjellige lagene har videre i hele kroppen.
Sammen gjør vi øvelser som fremmer bevegelighet og god rygghelse.
Bevegelighet – styrke – glid- elastisk spenst og demping – kraftvidereføring,  er viktige egenskaper for en sunn rygg. Bli med og kjenn selv. Kan hende du vil oppdage noe nytt som du kan med deg videre å bruke i din ryggpleie.

«Dragedansen»

Dragedansen defineres ofte som en  blanding av Yoga og Thai Chi. Vi beveger kroppen på en myk og glidende måte i en serie av bevegelser som vi gjentar i flere omganger. Den kan gjøres til musikk eller i stillhet.

Flyten i bevegelsene retter oppmerksomheten inn i kroppen og er som en nydelig meditasjon i bevegelse. Selv om dansen er en rolig flyt  er den såpass kraftfull og dynamisk at du vil  kjenne at du får brukt hele kroppen. Den utfordrer fokus og pusten, og styrker deg fysisk.  Du lar alltid din kropp bestemme hvor dypt du går inn i bevegelsene.

Dragedansen kan utføres av alle. Men som deltager på yogafestivalen vil den passe best for de som ellers er bevegelige nok til å gjøre eksempelvis solhilsener. Ta med deg et lite håndkle og en vannflaske, du kan bli svett. Etter dansen lar vi kroppen hvile og marineres i  den deilige energien og helingsprosessene vi har åpnet for. Dragedansen har en nydelig mytologi som et bakteppe. Temaet er tidløst og spennende. Bli med, dans og lytt inn.

 

Mer om festivalen:
Forrige
Kundalini yoga med Aud Amiti Myhre
Neste
Kakaoseremoni med Lene Christin Thu